Laatste nieuws

Carice van Houten: ‘’de rol van water past goed bij mij”

Carice van HoutenWNF-ambassadeur Carice van Houten heeft de rol van ‘water’ ingesproken voor de nieuwe film Holland, Natuur in de Delta, de opvolger van de Nieuwe Wildernis. We spraken haar tijdens de opnamedag.

Lees verder >>
spacer10x10pxExclusieve beelden van geboorte vlinder

Bijzondere beelden van het ontpoppen van het pimpernelblauwtje, gemaakt door een filmer van de natuurfilm ‘Holland, natuur in de delta’. Drie weken lang stond cameraman Willem Berents gefocust op de toekomstige vlinder om dit magische moment vast te leggen.

Het pimpernelblauwtje is begin jaren ‘70 in Nederland uitgestorven maar werd in de jaren ‘90 met succes opnieuw geïntroduceerd. Zo’n 1500 van deze vlinders vliegen nu rond in een natuurgebied bij Den Bosch.

‘Holland, natuur in de delta’ is de opvolger van de succesvolle natuurfilm ‘De Nieuwe Wildernis’ en gaat 24 september in première.

Bekijk hier de beelden >>


RTV Rijnmond mee in de Biesbosch

Vrijdag 29 mei ging RTV Rijnmond mee met producent Ignas van Schaick in de Biesbosch. Zij interviewde Ignas van Schaick en Thomas Van der Es (boswachter). RTV Rijnmond heeft een leuk stukje geschreven over de nieuwe film. Ook hebben zij van de interviews een mooi filmpje gemaakt. Lees en bekijk hier >>


Producent Ton Okkerse te gast bij Tinekeshow

Filmproducent Ton Okkerse was dinsdag 26 mei te horen in de Tinekeshow op NPO Radio 5. Ton Okkerse vertelt onder andere over de nieuwe film Holland – Natuur in de Delta die 21 september in première gaat.
Klik hier om naar de fragmenten te luisteren

Ton Okkerse te gast bij Tinekeshow


Hap! Snoekbaars valt filmende duikers aan

Voor de nieuwe film Holland – Natuur in de Delta zijn onze duikers deze week aan het filmen in Gooise wateren. Dat is niet geheel zonder gevaar, want op sommige plekken bewaken grote snoekbaarzen hun nest.

Vader snoekbaars wappert met zijn staart zuurstofrijk water over de eitjes. Met zijn grote bek vol tanden verjaagt hij indringers. En ook voor een duiker schrikt de boze vader niet terug. Agressief hapt hij richting de camera. Alles om z’n territorium te verdedigen.

De film is van Mark Verkerk, die ook de succesvolle natuurfilm De Nieuwe Wildernis regisseerde. Zijn duikers hebben één voordeel: onder de waterspiegel van het Naardermeer en de Spiegelplas hebben ze in ieder geval geen last van het onstuimige voorjaarsweer.

Holland – Natuur in de Delta is vanaf september te zien in de bioscoop. Bekijk hieronder alvast een voorproefje.

Bron: RTV Noord-Holland


Drone maakt filmopnamen van Saeftinghe

Omroep Zeeland ging 27 maart mee met ons camerateam. Een  drone maakte filmopnamen van het Verdronken Land van Saeftinghe. Saeftinghe is één van de twintig natuurgebieden waar opnamen worden gemaakt. De cineasten willen vooral de wisseling van de getijden laten zien. Omdat in Saeftinghe grote hoeveelheden water de schorren met grote kracht in- en uitstromen, is het Verdronken Land bij uitstek geschikt.

Bekijk het fragment hier terug >> 


Humberto gaat op zoek naar stekelbaarsjes

Arjan Postma en onze cameravrouw Klaudie Bartelink waren te gast bij RTL Late Night.

Het is weer voorjaar en dat betekent dat de stekelbaarsjes weer terug van zee komen om in het zoete water te gaan paaien. Boswachter Arjan Postma legt uit waarom hij dit visje de stoerste van Nederland vindt. Met Arjan Postma trok Humberto zijn duikpak aan. Maar eh… waren er wel stekelbaarsjes?

Bekijk fragment 1 hier terug >>
Bekijk fragment 2 hier terug >>


De bevers zijn hitsig en dus is het lente

Onze bijzondere beelden van parende bevers waren gisteren te zien bij Hart van Nederland.

Hart van Nederland: Cameramensen van de nieuwe natuurfilm “Holland: natuur in de Delta” wisten de daad vast te leggen en dat is zeer bijzonder, want daar zijn nog nooit goede beelden van gemaakt!

Kijk het hier terug >>


DELTA IN DE KLAS!

Na het grote succes van de natuurfilm De Nieuwe Wildernis werken de makers van die film op dit moment aan de opvolger: Holland, natuur in de delta. Deze gaat op 21 september in première. Ook nu weer tekenen EMS FILMS en Podium voor de ontwikkeling van een bijbehorend en geheel gratis lespakket.
De nieuwe film Holland, natuur in de Delta is een (her)ontdekking van Nederland. Een ode aan onze rivieren en kustgebied en de rijke natuur die zij onze delta brengen, in alle kracht, raadselen en schoonheid. Het is een film die ons als nooit tevoren de dynamiek en de veerkracht van het land waarin wij leven zal tonen.

Lees verder >>


Producent Ton Okkerse bij Coen en Sander op 3FM

Coen en Sander van de Coen en Sander show zijn grote liefhebbers van natuurfilms. Vorige week nodigde ze daarom producent Ton Okkerse uit voor een telefonisch interview. Ton vertelt over het verhaal van Holland – Natuur in de Delta, over het maken van de film en heeft een leuke win actie bedacht voor de luisteraars van de show. Luister het interview hier terug. http://coenensandershow.bnn.nl/item/audio/5830


In de vroegte op excursie

Afgelopen week ging Humberto Tan samen met fotograaf Frans Lanting en de winnaars van de Frans Lanting Award er s’ochtends al vroeg op uit. Onder begeleiding van boswachter Hans Breeveld trokken zij samen de Oostvaardersplassen bij Lelystad in om mooie beelden van de ontwakende natuur te schieten. ‘S avonds vertelden zij over hun excursie in Tan’s RTL Late Night. Het fragment van de aflevering kijk je hier terug.


Arjan Postma vertelt bij Humberto Tan over de haas


Feestje dat zeearend weer terug is